Nebim investeert in België

Nebim verlaat de vestigingen Dendermonde en Harelbeke voor respectievelijk Zele en Zwevegem. Twee nieuwe vestigingen die hun tijd ver vooruit zijn.

In België investeert Nebim fors in nieuwe vestigingen. De vestigingen zullen state-of-the-art zijn en voorzien van alle mogelijke faciliteiten voor verkoop, truck en trailerservice, truckverhuur en alle ondersteunende diensten die Nebim biedt. In Zele is de bouw reeds gestart en ook voor de nieuwe vestiging in Zwevegem worden de voorbereidingen getroffen. In 2019 zijn beide vestigingen operationeel en op de toekomst voorbereid. In totaal komen er in elke vestiging tien doorrijstraten, magazijnen, kantoorruimten en ruime mogelijkheden om te manoeuvreren.

Totale truck- en trailerservice

Nebim wil met deze investering de klant nog meer centraal stellen en totale truck- en trailerservice bieden. De opzet van de gebouwen is gebaseerd op een optimale doorstroom in de werkplaats. Hierdoor wordt geplande stilstand voor u tot een minimum beperkt.

Duurzaam en efficiënt

De gebouwen zijn zeer duurzaam en worden onder meer uitgerust met zonnepanelen voor de elektriciteitsvoorziening en warmte/koude pompen voor de verwarming. 'Nebim gaat groen' is beslist geen loze kreet, want door alle maatregelen zullen de vestigingen voor een deel self-supporting zijn wat betreft de energievoorziening. Veel glas en moderne LED-verlichting zorgen voor een aangename werkomgeving in de werkplaats.

Toegerust voor LNG

Een van de straten is speciaal uitgerust om veilig aan LNG- en CNG-trucks te kunnen werken. Die straat wordt onder meer voorzien van een gasdetectiesysteem. Dat betekent dat er automatisch een veiligheidssysteem in werking treedt op het moment dat er gas wordt gedetecteerd. De Nebim vestiging in Zele wordt de eerste vestiging in België die is uitgerust met dit systeem, zodat ook hier LNG-trucks onderhouden kunnen worden. Ook de vestiging in Zwevegem en de bestaande vestiging in Ninove krijgen deze mogelijkheid. Nebim heeft al ruime ervaring opgedaan in de Nederlandse vestiging in Venlo.

Beide nieuwe vestigingen zijn uitstekend bereikbaar en bevinden zich in de directe nabijheid van de bekende transport-assen.