volvo Renault Trucks

Nieuwe Renault Trucks T: lager verbruik, hoger laadvermogen

25-03-2016

Minder dan drie jaar na zijn lancering en gesteund door buitengewoon positieve feedback van de klanten, pakt de Renault Trucks T nu al uit met een belangrijke evolutie om zijn gebruikers een nog groter rendement te bezorgen. Dankzij verbeteringen aan chassis en aandrijflijn verbruikt de T in de 2016 versie tot 2% minder brandstof en stijgt het laadvermogen met 114 kg. Het model wordt voortaan aangeboden met Optivision, een predictive cruise control systeem met gps.

In 2013 luidde de Renault Trucks T een nieuw tijdperk in de geschiedenis van Renault Trucks in. De truck werd tot International Truck of The Year 2015 uitgeroepen en wist de klanten al snel te overtuigen van zijn energie-efficiëntie en kwalitatieve constructie. Renault Trucks blijft allerminst op zijn lauweren rusten, maar lanceert een evolutie. "Uit de feedback van de klanten blijkt dat de Renault Trucks T de verwachte prestaties levert op het vlak van brandstofverbruik en rijkwaliteit", verklaart Sophie Rivière, verantwoordelijke voor het segment “Lange afstand” bij Renault Trucks. "Om het rendement voor onze klanten verder te verhogen, legden wij ons toe op drie doelstellingen: de aerodynamische eigenschappen verbeteren om het verbruik te verlagen, gewicht besparen om het laadvermogen te verhogen en ecologisch rijden bevorderen met een predictive cruise control systeem met gps."

Optifuel Lab 2

Om de aerodynamische eigenschappen te optimaliseren, maakte Renault Trucks gebruik van zijn recente onderzoek voor het experimentele voertuig Optifuel Lab 2. Zo beschikt de Renault Trucks T optioneel over een geïntegreerde spoiler onder de bumper. "Met die spoiler kunnen we de luchtstroom beter onder de vrachtwagen leiden, met minder turbulentie die het verbruik doet toenemen", vervolgt Sophie Rivière. "Bovendien is deze nieuwe Renault Trucks T uitgerust met een nieuwe en lichtere uitvoering van de vaste dakspoiler zonder metalen frame die de luchtweerstand vermindert". Naargelang de versie kan de klant 2% extra besparen ten opzichte van zijn huidige voertuig.

Wat het chassis betreft, werd de jacht op de kilo's geopend. Om de klant zoveel mogelijk extra laadvermogen te bieden, werden diverse elementen nieuw ontworpen of lichter gemaakt. Maatregelen om dit te verkrijgen, zijn een nieuwe achteras en een verdere ontwikkeling van de luchtvering, die dankzij nieuwe vormen verscheidene kilo's gewicht bespaart. De klant kan ook een aluminium koppelschotel specificeren op de trekker. "Voor de gewichtsbesparing volgden we ongeveer hetzelfde principe als voor de aerodynamica: de winst werd verkregen door kleine ingrepen die samen een aanzienlijke verbetering opleverden. Met de Renault Trucks T 2016 kan de klant uiteindelijk tot 114 kg aan nuttig laadvermogen winnen!"

Ook de DTI 11 en DTI 13 motoren ondergingen verbeteringen die de verbranding en dus het verbruik optimaliseren. Ze voldoen nu al aan de toekomstige Euro 6 stap C-norm die op 31 december 2016 verplicht wordt.

Common-rail-injectiesysteem

De belangrijkste verbetering is de introductie van het common-rail-injectiesysteem op de DTI 13. "De betrouwbaarheid en efficiëntie van het systeem op de 11-liter motoren en de bijbehorende zuinigheid overtuigden ons ervan de technologie ook op de 13-liter toe te passen", merkt Rivière op. "De op zich al krachtige DTI 13 dient zich nu aan als een bijzonder economische oplossing voor transporteurs van wie de vrachtwagens heuvelachtige trajecten afleggen of zware ladingen vervoeren." De motoren worden gekoppeld aan een nieuwe generatie van de gerobotiseerde Optidriver versnellingsbak.

Naast de verbeteringen aan de vrachtwagen zelf lanceert Renault Trucks samen met de Renault Trucks T 2016 nieuwe diensten die er eveneens op gericht zijn het verbruik te verlagen. Een voorbeeld is het Optivision predictive cruise control systeem dat voortaan verbonden is met een gps. Met deze technologie kunnen de schakelstrategie en de rijsnelheid worden aangepast aan het reliëf van het traject. "Bij het naderen van een helling zal het systeem maximaal gebruikmaken van de vertraging van het voertuig", verklaart Rivière. "Eenmaal op de top blijft de hoogste en meest economische versnelling ingeschakeld omdat de gps "ziet" dat de afdaling nadert." Bij elke rit slaat het systeem niet alleen de eigen route op, maar ook die van alle vrachtwagens met Optivision die al een soortgelijk traject hebben afgelegd. De brandstofbesparingen kunnen dus vanaf de eerste opdracht van het voertuig gerealiseerd worden als een andere vrachtwagen hetzelfde traject heeft gereden. Met het Fuel Eco+-pakket, dat het Fuel Eco-pakket (uitschakeling van de power-modus, eco cruise control met gecontroleerde vrijloop Optiroll, ontkoppelbare luchtcompressor, stuurpomp met variabel debiet, automatische uitschakeling van de motor) combineert met Optivision, kan de transporteur het brandstofverbruik van zijn voertuigen met 5% verlagen.

Met de Renault Trucks T 2016 versie breidt Renault Trucks zijn aanbod van transportoplossingen uit. Dankzij een hoger laadvermogen, efficiëntere motoren en diensten met de recentste innovaties om het verbruik te verlagen, zet Renault Trucks een nieuwe stap in zijn streven om van een vrachtwagen een echt profit center te maken.

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu