Nieuwe stimuleringsregeling voor LNG

Rijden met een Volvo LNG-truck wordt vanaf 1 januari 2020 voordeliger. Per kilogram LNG geldt vanaf 1 januari een compensatie van 18,75 eurocent, als directe korting op de prijs aan de pomp. Dat blijkt uit de nieuwe concept-stimuleringsregeling voor LNG die het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft bekendgemaakt.

De stimuleringsregeling geldt vanaf 1 januari 2020 tot en met 31 december 2021. Op het moment dat de regeling ingaat, wordt de 18,75 eurocent direct in de pompprijs verrekend door exploitanten van tankstations. Exploitanten kunnen op basis van de verkochte LNG-kilogrammen een subsidieaanvraag doen. Bedrijven die rijden met LNG-trucks hoeven dat dus niet zelf te doen.

Stimuleren van LNG

Het doel van de regeling is om het gebruik van (bio)-LNG en het gebruik van alternatieve aandrijflijnen te stimuleren om zo bij te dragen aan verduurzaming van wegtransport. Onderzoek van TNO wees eerder uit dat de CO2-emissies uit de uitlaat van de Volvo FH LNG-truck bijna 20% lager zijn dan die van de door TNO geteste Euro 6-dieseltrucks. Vooral bij inzet op de snelweg is de besparing aanzienlijk, namelijk 23% CO2-reductie.

De regeling is overigens nog niet definitief. Deze ligt nu ter inzage en staat open voor reacties. Na afloop van de consultatie wordt de regeling definitief vastgesteld.

Meer Volvo LNG

Meer weten over de mogelijkheden van Volvo LNG-trucks?

Uw verkoopadviseur vertelt u graag meer.

Neem contact op met uw vestiging