volvo Renault Trucks

Renault Trucks start in 2019 met verkoop elektrische trucks

01-02-2018

Renault Trucks, onderdeel van Volvo Group, heeft aangekondigd in 2019 een reeks van elektrische bedrijfswagens te lanceren. In de afgelopen tien jaar heeft Renault Trucks veel praktijkervaring opgedaan door het grondig testen van elektrische trucks in samenspraak met transporteurs. Deze volledig elektrische trucks zijn ontworpen voor gebruik in stadscentra en stedelijk gebied.

Elektromobiliteit is de belangrijkste strategische focus voor Renault Trucks om duurzaamheid binnen stedelijk vervoer te benadrukken. Zero-emissie voertuigen helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren, klimaatverandering tegen te gaan en ze dragen ook fundamenteel bij aan het verminderen van geluidsoverlast. Tevens zorgt spreiding van transport door ook ’s avonds en ‘s nacht te bezorgen voor een minder hoge belasting van het wegennet tijdens de spits. Elektrische trucks zullen in de toekomst noodzakelijk zijn voor distributie in stadscentra.

Uitgebreid getest in de praktijk

Sinds 2009 investeert Renault Trucks op grote schaal in onderzoek en ontwikkeling naar elektromobiliteit waarbij de nadruk ligt op uitgebreide praktijktesten in nauwe samenwerking met diverse grote klanten zoals Guerlain, Carrefour, Nestlé en de Delancy Group. Het uitvoeren van verschillende grootschalige testen met volledig elektrische 12 tot 16 ton trucks heeft Renault Trucks belangrijke inzichten en informatie gegeven op het gebied van gebruik, accuradius, accucapaciteit,  oplaadmogelijkheden en specifieke onderhoudsvereisten voor elektrische trucks.

Naast deze experimentele voertuigen is sinds 2010 ook een 4,5-tons elektrische truck op de markt: de Maxity Electric.

"Onze commerciële ervaring met de Maxity Electric heeft ons in staat gesteld ons netwerk op volle sterkte te krijgen op het gebied van verkoop, onderhoud en reparatie van elektrische voertuigen. De elektrische voertuigen van tegenwoordig zijn een competitieve oplossing" - François Savoye, Hoofd Energy Efficiency Strategy bij Renault Trucks.

Naast de grote vooruitgang die is geboekt op het gebied van specifieke klantwensen en de vraag vanuit de markt, kan Renault Trucks profiteren van de indrukwekkende aanwezige R&D kennis en mogelijkheden die Volvo Group biedt. Voordeel wordt ook behaald door beproefde technologische toepassingen en door gebruik te maken van synergie tussen verschillende entiteiten die zich bezighouden met de ontwikkeling van volledig elektrische voertuigen, zoals bussen. Dankzij deze schaalvoordelen is Renault Trucks in staat om in 2019 een kosteneffectief assortiment voertuigen aan te kunnen bieden aan haar klanten.

In de Renault Trucks-fabriek in Blainville-sur-Orne (Normandië) wordt een speciale assemblagelijn voor de volledig elektrische vrachtwagens geïnstalleerd om aan de toekomstige vraag te kunnen voldoen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de ontwikkelingen rond de elektrisch rijden? Neem dan contact op met Nebim.

Neem contact op

pb-elektrische-renault-trucks-1200x900-2.jpg
pb-elektrische-renault-trucks-1200x900-1.jpg

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu