Volvo FH Fuel & Performance Save fuel. Keep speed

Volvo FH Fuel and Performance

Brandstofbesparing zonder concessies

Het Volvo FH Fuel & Performance Concept heeft de meest optimale brandstofefficiency zonder concessies te doen aan rijprestaties. De truck beschikt over tal van brandstofbesparende innovaties aangevuld met verschillende diensten om de inzet van uw vrachtwagens en chauffeurs te maximaliseren. Deze truck tilt brandstofverbruik naar een heel ander niveau en geeft vorm aan onze filosofie ‘Iedere Druppel Telt’.

Test hem zelf bij Nebim.

6 kenmerken die uw business laten groeien

Volvo Trucks I-Shift

I-Shift maakt het mogelijk om de motor op ieder willekeurig moment op het meest efficiënte toerental te laten draaien. De automatisch schakelende versnellingsbak is nog verder verbeterd door gebruik van nieuwe, innovatieve technieken en materialen. Daardoor biedt I-Shift nu nog meer mogelijkheden voor zuinig rijden.

Volvo FH Fuel and Performance

Verbeterde aerodynamica

Verbeterde aerodynamica is cruciaal om brandstof te besparen. De geminimaliseerde afstand tussen banden en wielkast, de versmalde spatlappen, bumperspoiler en de geoptimaliseerde dakspoiler leveren samen een brandstofbesparing van 1,2% op.

I-See met I-Cruise

I-See met I-Cruise is een technologische doorbraak die het brandstofverbruik minimaliseert waardoor u tot 5% brandstof bespaart. Het cruise control systeem onthoudt topografische gegevens in een centrale opslagplaats en ondersteunt de motor en versnellingsbak om de kinetische energie van het voertuig maximaal te benutten bij het beklimmen of afdalen in heuvelachtig terrein.

Volvo FH Fuel and Performance

Bandenspanning monitor

Bandenspanning monitoring maakt het mogelijk om voortdurend en in real-time de bandenspanning te meten. Het elektronische systeem bespaart brandstof en voorkomt overmatige bandenslijtage.

Cursus Code 95 & Dynafleet

Dynafleet en Code 95 chauffeurstrainingen bieden u ondersteuning in het herkennen, delen en opvolgen van de zuinige rijtechnieken van uw chauffeurs. Daarnaast adviseren wij u graag bij het maximaliseren van de productiviteit van uw wagenpark.

Meer over Code 95

Volvo FH Fuel and Performance

13-liter Euro 6-motor

Euro 6 stap C is Volvo Trucks meest brandstofefficiënte en prestatiegerichte Euro 6-motor. Deze lichtere motor met common-rail injectiesysteem verlaagt het brandstofverbruik tot 1,5%.

Ook brandstof besparen?

Wilt u meer weten over de Volvo FH Fuel & Performance Truck? Neem voor gedetailleerde informatie contact op met uw vestiging!

Contact